Дома > Вести > Вести

Пороблемот на кој треба да се внимава при поставување на мрежа отпорна на инсекти

2023-05-12

Прво, обезбедете го квалитетот на покриеноста
Мрежата отпорна на инсекти треба да биде целосно затворена и покриена, со набивање на почвата наоколу и цврсто фиксирана со филмската линија; Откако ќе влезете и излезете од големите, средните и стакленички врати, мора да внимавате да ги затворите. Трелажот треба да биде значително повисок од оној на културата. Листовите не треба да бидат блиску до мрежата за контрола на инсекти за да се спречат штетниците да се хранат или да несат јајца на листовите.
Кога се одгледуваат домати, на пример, тие се заштитени со мрежа за целиот период на садење. Горниот и долниот отвор на бараката, отворот на задниот ѕид и двете врати на влезот и излезот треба да бидат запечатени со мрежи отпорни на инсекти. Посебно двете врати од операционата сала, кога има персонал внатре и надвор, завесата мора навреме да се врати на своето место.

Не треба да се остава празнина помеѓу мрежата за контрола на инсекти што се користи за затворање на отворот за воздух и проѕирниот капак за да не се остави пристап за штетниците. Треба да ги проверите и поправите дупките и празнините во мрежата за инсекти во секое време.



Второ, третман за контрола на штетници

Семиња, почва, пластична барака или скелет од стакленички, скелиња итн., може да носат штетници и јајца. Пред да се засади зеленчук, неопходно е да се спроведе третман за контрола на штетници на семиња, почва, скелет и полицата, што е клучната врска за да се обезбеди ефект на одгледување на мрежата за контрола на инсекти.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept