Дома > Вести > Вести

Зошто треба да се користи мрежа против инсекти во стаклена градина?

2023-05-06


Предности на инсталирање мрежи за инсекти во оранжерии:
1. Добар ефект на контрола на инсекти
Стаклена градина покриена со мрежа за контрола на инсекти може да ги контролира објектите за елиминирање на лисните вошки, болви, зелка инсекти, ксиломоти и други штетници и штета, управувањето може да биде повеќе од 95% имитација.
2. Решете го проблемот со превенција и контрола на вирусни заболувања
Со блокирање на вошките вошки, bemisia tabaci и други векторски инсекти, мрежите за контрола на инсекти можат да го контролираат ширењето на вирусот на кривата на жолти листови од домати и други растителни болести со извонреден ефект
3. Разновидност
Покрај контролата на инсектите, мрежата против инсекти има и функции за засенчување и ладење, покривање и затоплување, намалување на влијанието на дождовницата и ветерот, ослободување птици, спречување на ослободување на природни непријатели инсекти и бегство на ветер од опрашување.
4. Има многу апликации
Вообичаените режими вклучуваат покриеност на целата стаклена градина, соларна стаклена градина, делумно покривање на стаклена градина со отвор за воздух, оментум комбинирана покриеност, целосно затворена покриеност итн.
5. Значајни придобивки
Мрежата за контрола на инсекти генерално може да се користи за 4 до 5 години, по покривањето на употребата на дрога е значително намалена, заштеда на работна сила и работна сила, зголемување на производството, погодна за производство на органски зеленчук и зеленчук без загадување продажна цена, сеопфатна корист е значајна.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept